
Kod produktu: 10005
Producent: Masahiro
Masahiro MS-8 Deba 15 cm to specjalistyczny japoński nóż do ryb i mięsa, wykonany z wysokiej jakości stali MBS-26 (58-59 HRC) z jednostronnym szlifem. Tradycyjna rękojeść z drewna magnoliowego i mistrzowskie wykonanie gwarantują precyzję i trwałość.
Odkryj niezrównaną jakość i precyzję japońskiego noża Deba z serii MS-8 od renomowanego producenta Masahiro. Ten specjalistyczny nóż został zaprojektowany z myślą o wymagających zadaniach w kuchni, przede wszystkim do profesjonalnego przygotowywania ryb, ale także doskonale sprawdzi się przy obróbce mięsa.
Tradycyjnie nóż Deba jest niezastąpiony podczas
Ostrze noża Masahiro MS-8 Deba wykonano z zaawansowanej, molibdenowo-wanadowej, wysokowęglowej stali nierdzewnej MBS-26, będącej pochodną cenionej stali VG-10. Stal ta została poddana rygorystycznemu, trójstopniowemu procesowi hartowania, osiągając optymalną twardość 58-59 HRC. Każde ostrze jest efektem pracy mistrzów rzemiosła z ponad 30-letnim doświadczeniem, co gwarantuje niebywałą ostrość i długotrwałe zachowanie właściwości tnących.
Rękojeść noża odzwierciedla japońską dbałość o detale i funkcjonalność. Wykonana z jasnego drewna magnoliowego, jest lekka i dobrze leży w dłoni. Tradycyjny kształt rękojeści wzmocniono solidnym pierścieniem z tworzywa, co zwiększa jej trwałość i stabilność.
Typ stali | MBS-26 |
---|---|
HRC | 58-59 |
Materiał rękojeści | drewno magnoliowe |
Sposób ostrzenia | jednostronne |
Długość całkowita (A) | 298 mm |
Długość ostrza (B) | 156 mm |
Szerokość (C) | 50 mm |
Grubość (D) | 4.0 mm |
Waga | 185 g |
Kod produktu: 10005
Producent: Masahiro
Masahiro MS-8 Deba 15 cm to specjalistyczny japoński nóż do ryb i mięsa, wykonany z wysokiej jakości stali MBS-26 (58-59 HRC) z jednostronnym szlifem. Tradycyjna rękojeść z drewna magnoliowego i mistrzowskie wykonanie gwarantują precyzję i trwałość.
Bądź na bieżąco z promocjami i nowościami