
Kod produktu: SNM-1118
Producent: Tamahagane
Japoński nóż Tamahagane SAN Black VG-5 z ząbkowanym ostrzem 23 cm to mistrz krojenia pieczywa. Z łatwością radzi sobie z każdą skórką, pozwalając uzyskać idealnie cienkie i równe kromki bez zgniatania chleba. Niezbędny dla miłośników świeżego pieczywa.
Odkryj nowy wymiar komfortu i precyzji podczas krojenia pieczywa dzięki japońskiemu nożowi Tamahagane z serii SAN Black. Zaprojektowany z myślą o miłośnikach świeżego chleba, bagietek i bułek, ten nóż z długim, ząbkowanym ostrzem to gwarancja idealnie pokrojonych kromek za każdym razem.
Sekretem jego skuteczności jest specjalnie zaprojektowane, wyjątkowo ostre ostrze z ząbkami. Bez względu na to, czy masz do czynienia z chrupiącą, twardą skórką bagietki, czy miękkim wnętrzem domowego chleba, nóż SAN Black VG-5 poradzi sobie bez wysiłku. Ząbki pewnie „chwytają” powierzchnię, a cienka krawędź tnąca minimalizuje nacisk, pozwalając na płynne cięcie. Efekt? Cieniutkie, równe kromki, które zachowują swój kształt, bez zgniatania i szarpania pieczywa.
Ostrze wykonano w technologii San Mai, gdzie twardy rdzeń ze stali VG-5 (znanej z doskonałego trzymania ostrości i twardości ok. 61 HRC) został okuty miększą stalą nierdzewną SUS410. Taka konstrukcja zapewnia nie tylko wyjątkową ostrość, ale także trwałość i odporność na uszkodzenia. Elegancka i ergonomiczna rękojeść wykonana z czarnej micarty doskonale leży w dłoni, zapewniając pewny chwyt i komfort nawet podczas dłuższego użytkowania.
Nóż Tamahagane SAN Black VG-5 to inwestycja w komfort i precyzję w Twojej kuchni. Ciesz się idealnie pokrojonym pieczywem każdego dnia!
Ostrze | rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410 |
---|---|
Rękojeść | czarna micarta |
Twardość | 61 HRC +/- 1 |
Długość całkowita | 36,1 cm |
Długość ostrza | 23 cm |
Szerokość klingi | 3,1 cm |
Grubość klingi | 1,8 mm |
Sposób ostrzenia | ostrze ząbkowane |
Waga | ok. 180 g |
Kod produktu: SNM-1118
Producent: Tamahagane
Japoński nóż Tamahagane SAN Black VG-5 z ząbkowanym ostrzem 23 cm to mistrz krojenia pieczywa. Z łatwością radzi sobie z każdą skórką, pozwalając uzyskać idealnie cienkie i równe kromki bez zgniatania chleba. Niezbędny dla miłośników świeżego pieczywa.
Bądź na bieżąco z promocjami i nowościami